Επί ευκαιρία της έναρξης των προπονήσεων, ρωτήσαμε μερικά από τα νέα  αποκτήματα της ομάδας μας για τις πρώτες εντυπώσεις που συνάντησαν στην ομάδα, για τους στόχους που έχουν και φυσικά για το Γιουρόπα Λιγκ.

Ο διεθνής τερματοφύλακας Μάρτιν Μπογκατίνοφ δήλωσε :

«Είναι καλά εδώ, όταν ήρθα άκουσα πολύ καλά πράγματα για τον σύλλογο, τα οποία ήδη διαπίστωσα στις λίγες μέρες που είμαι εδώ. Για τα παιχνίδια του Europa League δεν έχω κάτι ιδιαίτερο να πω, θα πάμε να αγωνιστούμε να δώσουμε το 100% των δυνατοτήτων μας και ελπίζω να έχουμε θετική παρουσία»

Ο Ρουμάνος επιθετικός Μιρσέα Αξέντε μας είπε:

«Είμαι εδώ σχεδόν μια βδομάδα, και βρήκα μια πολύ καλή ομάδα, ένα καλό σύνολο που όλοι μαζί είναι μια οικογένεια κάτι που μου άρεσε πολύ. Ο Ερμής είναι η πρώτη ομάδα που πάω έξω από τη χώρα μου τη Ρουμανία, το ήθελα πάρα πολύ. Αυτή η ομάδα ο προπονητής και οι υπόλοιποι με ήθελαν εδώ. Πρωτίστως από τα παιχνίδια στο Γιουρόπα Λιγκ, θα τα δώσουμε όλα για να κερδίσουμε»

Οι τοποθετήσεις του Γκανέζου ακραίου οπισθοφύλακα Ντάνιελ Άντο ήταν:

«Πρώτα από όλα είμαι ευχαριστημένος που βρίσκομαι εδώ, οι ποδοσφαιριστές, η τεχνική ηγεσία όλοι εδώ είναι σα μια οικογένεια και είμαι χαρούμενος για αυτό. Είμαι επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, ήρθε πρόταση, ήθελα να έρθω και είμαι εδώ. Είμαι νικητής, μου αρέσει να νικάω για αυτό ήρθα εδώ για να νικήσω, να παίξω ποδόσφαιρο και να κερδίσω, είμαι νικητής.»

Ο φέρελπις Κύπριος αμυντικός Μαρτίνος Χριστοφή ανέφερε:

«Το κλίμα είναι πολύ φιλικό, οι καλύτερες εντυπώσεις οι προπονήσεις πολύ καλές έχω τις καλύτερες εντυπώσεις. Προσπαθώ να πιάσω μια θέση στην ομάδα, να δείξω ότι αξίζω.»

Φυσικά δεν μπορούσε να απουσιάζει και ο παλιός της ομάδας, ο αρχηγός Ανδρέας Παπαθανασίου. Ο Ερμής αλλάζει επίπεδο και ο Ανδρέας Παπαθανασίου οριοθετεί τους νέους στόχους, αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο έμπειρος επιθετικός

«Σίγουρα από το περσινό κομμάτι που φτιάξαμε μπορούμε και περισσότερο, είχαμε μια ομάδα που ήρθε από τη δεύτερη κατηγορία, υλοποιήσαμε τους στόχους μας πολύ καλά η ομάδα βγήκε στην Ευρώπη, αγωνίστηκε στον τελικό του κυπέλλου. Από τη μια χρονιά στην άλλη δεν μπορείς να ζητάς πολλά πράγματα, ήδη ανεβήκαμε επίπεδο. Σιγά σιγά θα προσπαθήσουμε να διατηρηθούμε σε αυτό το επίπεδο και γιατί όχι να πάμε πιο ψηλά.

Όλοι ανυπομονούμε αυτή τη στιγμή, όλα τα παιδιά περιμένουν να δείξουν τον πραγματικό τους εαυτό, να τους δει περισσότερος κόσμος. Έχουμε ποδοσφαιριστές με αρκετές εμπειρίες σε αυτές τις διοργανώσεις. Ο στόχος είναι να περάσουμε το πρώτο γύρο και μετά ότι έρθει είναι καλοπροαίρετο.»