Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν σήμερα στο γήπεδο ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΦΑΝΙΕΡΟΣ στην Αραδίππου τα δοκιμαστικά ποδοσφαίρου για τα νεαρά μας ταλέντα των ακαδημιών του Ερμή.
Στα δοκιμαστικά ήταν παρόντες, εκτός από τον Υπεύθυνο Ακαδημιών και τους συνεργάτες του , ήταν ­­ ο προπονητής της πρώτης ομάδας Παύλος Δερμιτζάκης με τους συνεργάτες του επίσης.­­­­­­­­­­­­
Οδηγίες από τους μεγαλύτερους..φωνές παιδικές και νεότερες και παιχνίδι γέμισαν το γήπεδο μαζί με όνειρα για το μέλλον.
Μία ακαδημία ποδοσφαίρου, προσφέρει τις ιδανικές συνθήκες, για να μάθουν οι νεαροί ποδοσφαιριστές τις τεxνικές και τακτικές του ποδοσφαίρου παρέχοντάς τους συγχρόνως αθλητική και κοι­νωνική παιδεία.
Φυσικά, για όλα αυτά απαιτούνται επιδέξιοι προπονητές και προγράμματα προπόνησης σχεδιασμένα γι’ αυτές τις ηλικίες.
Από τον καιρό ίδρυσης της ομάδας μας, άρχισαν να δραστηριοποιούνται οι Ακαδημίες Ποδοσφαίρου του ΕΡΜΗ, προσελκυοντας κάθε χρόνο, αρκετά νεαρά ταλέντα τα οποία ξεκινούν τις προπονήσεις τους από πολύ νωρίς.
Μιλήσαμε με τον Υπεύθυνο Ακαδημιών του ΕΡΜΗ Κυριάκο Κυριάκου συζητώντας για το πόσο σημαντικές είναι οι ακαδημίες για τους νέους ποδοσφαιριστές.
– ΠΟΣΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΜΙΑΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ
Είναι αρκετά σημαντική ειδικά που στις μέρες μας όλοι έχομε υπόψιν τις οικονομικές δυσκολίες που ταλανιζουν την κοινωνια και το ποδόσφαιρο μαζί. Οι ομάδες στην Κύπρο άρισαν να αναζητούν νεαρά ταλέντα από τις ακαδημίες και γενικότερα ψάχνουν τρόπους να μειωθούν τα κόστα. Εκεί ξεκινά μια ακαδημία να κτίζει σωστά το έμψυχο υλικό της.
-ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΩΣΤΟΣΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΑΔΗΜΙΑ
Ναι ,υπάρχουν στόχοι φυσικά. Πάνω από όλα ο πρωταρχικός στόχος είναι να καλλιεργήσουμε στα παιδιά το ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ και να τα μάθουμε να κατανοήσουν την ομαδικότητα και την πειθαρχία κάτι που θα συναντήσουν και σε ευρύτερες ένοιες έξω στην κοινωνία. Σίγουρα θέλουμε να ετοιμάσουμε τους νέους ποδοσφαιριστές μας για να μπορέσουν να φτάσουν όσο πιο ψηλά μπορούν και τέλος έχουμε πάντα υποψιν ότι τα νεαρά αυτά παιδιά πρέπει να νοιώθουν οικεία και άνετα στις ακαδημίες μας.
Οι Ακαδημίες παρέχοντάς στα παιδιά, καλές τεχνικές γνώσεις, γερές βάσεις όσον αφορά στις τακτικές και μια φιλοσοφία στοχεύουν να γίνο­νται οι νέοι ποδοσφαιριστές, συνεχώς καλύτεροι.
Σίγουρα εάν ένα σωματείο διαθέτει μια καλή ακαδημία ποδο­σφαίρου, μπορεί να τροφοδοτεί συστηματικά τις άλλες κατηγορίες του με καλούς παίκτες.
– ΡΟΛΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ
Ο υπεύθυνος ακαδημιών έχει την ευθύνη στο να συντονιζει και να οργανώνει όλα τα θέματα που αφορούν την ακαδημία, να ασχολείται με την τεχνικη επίβλεψη των προπονητών, να ενημερώνεται για την πρόοδο των παιδιών, όπως επίσης και να διοργανώνει συναντήσεις με τους προπονητές για συζήτηση θεμάτων που αφορούν την ορθή οργάνωση.

IMG_5345 IMG_5342 IMG_5339 IMG_5336 IMG_5332 IMG_5333 IMG_5334 IMG_5335